Založ si blog

Vesmírne správy z ďalekej budúcnosti

Najväčšie vesmírne radary zaznamenali tajomný signál pochádzajúci z obdobia pred vznikom vesmíru. Záhadou zostáva vysvetlenie, odkiaľ signál vyšiel, ak všetko začalo existovať až po Veľkom tresku.

Na planéte Jupiter boli objavené veľké zásoby pitnej vody. Po zahájení jej dovozu na našu planétu, klesla cena vody na svetových trhoch pod historické minimum 50 USD za barel.

Na obežnej dráhe okolo Marsu drží nezamestnaný Otakar K. protestnú hladovku. Svojím protestom chce dosiahnuť zvýšenie sociálnych dávok pre svoju rodinu.

Neznámi vandali počas poznávacieho zájazdu na Mesiac poškodili americkú vlajku pochádzajúcu ešte z obdobia, keď na Mesiac prvýkrát vstúpila ľudská noha.

Na návrh CSF (Celosvetová spoločnosť feministiek) bude premenované súhvezdie Panny na súhvezdie Neskúsenej ženy.

Podľa najnovších správ vesmírnej polície, v súhvezdí Orión boli objavené hromady nepovolenej skládky nebezpečného odpadu. Po páchateľovi z miestnych a priľahlých súhvezdí sa intenzívne pátra. V podozrení je aj vesmírny podnikateľ z Veľkej Malužinej.

Predpoveď počasia: V západnej časti našej galaxie môžeme zajtra očakávať pokles teploty na -114  °C , pocitová teplota miestami poklesne až na – 120 °C. Naopak vo východnej časti vám vaše skafandre bude ohrievať svetelné žiarenie s teplotou +85 °C až +92 °C. V strednej časti galaxie bude zvýšené množstvo vesmírneho prachu.

Vesmírna spravodajská agentúra.

Myslím hypoteticky

14.01.2024

Myslím, teda som (hypoteticky) Myslím hypoteticky, čo by bolo, keby nebolo keby. V češtine je to slovo kdyby, ale význam je rovnaký. Problém zostáva v tom, ako z našej mysle odstrániť nežiadúce keby. Aby neexistovali všetky tie prekážky, problémy, ktoré nám bránia niečo uskutočniť, realizovať podľa nášho zámeru. Napríklad, aby sme si ako ľudia medzi sebou vzájomne [...]

Slnko spáva za morom

10.12.2023

Na dlhé zimné večery ponúkam dve knižky z mojej literárnej tvorby: Haiku verše – Slnko spáva za morom. Poviedky – Striedanie životných období. V knižnej distribúcii IKAR s.r.o Autor: Alexander Scholz kľuč je vo dverách izba plná nerestí dočasné lásky šapitó tlieska klaunov široký úsmev slzy ti ponúka kniha pod vankúšom zimomriavky na tele vrah je [...]

Striedanie životných období

13.07.2023

Práve vyšiel Literárny týždenník č.19-20. Je v ňom viacstránková spomienka na tvorivý umelecký život majstra slova, pána Juraja Sarvaša. Svojím neopakovateľným recitátorským prejavom zostane navždy v mysliach svojich poslúchačov. Okrem iných zaujímavých príspevkov, našlo sa v časopise miesto aj pre moju poviedku Krížne cesty. Na poslednej strane si tiež môžete [...]

Väzenie / Väznica / Cela /

Najviac väzňov v SR malo dokončené len úplné základné vzdelanie

05.05.2024 12:13

Celkovo sa v slovenských ústavoch k 31. decembru 2023 nachádzalo 8 305 odsúdených osôb a 1 419 obvinených osôb.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Lídri susedných štátov svoje sľuby o eure nesplnili. Kedy Slováci prestanú platiť korunou, forintom a zlotým?

05.05.2024 11:27

Politici v Česku, Poľsku a Maďarsku mali ambiciózne plány s prijatím spoločnej európskej meny. Zostalo pri kvetnatých rečiach. Ako to vyzerá teraz?

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

poviedkaren

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 20
Celková čítanosť: 54324x
Priemerná čítanosť článkov: 2716x

Autor blogu

Kategórie